• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Podeljene prve nagrade outstanding

Izbrani so najbolj izstopajoči in inovativni oglasi v Sloveniji.

Na včerajšnji slavnostni podelitvi nagrad oustanding, ki jih je ob svoji dvajsetletnici poslovanja zasnovala medijska družba Europlakat, so slavili oglaševalci Renault Nissan Slovenija, Simobil, Jub in Fox International Channels ter Stripburger - Forum Ljubljana.

V tekmovalni skupini outstanding billboard je nagrado prejela oglaševalska akcija Renault storitev – Zima je polna presenečenj, ki so jo za naročnika Renault Nissan Slovenija zasnovali v agenciji Publicis.

V tekmovalni skupini outstanding citylight je strokovna žirija med 66 deli za najboljšega izbrala Ostani orto za vedno!, ki so jo za Simobil zasnovali v agenciji Luna\TBWA.

Nagrado v kategoriji outstanding metrolight sta za oglaševalsko akcijo Jupol - Barvajte več! prejela naročnik oglasa podjetje Jub in agencija Pristop, kjer so zasnovali kampanjo.

Za nagrado v kategoriji outstanding innovate se je potegovalo 19 oglaševalskih akcij, ki so lani izstopale na posebno kreativen in neobičajen način, zmagala pa je akcija Fox Crime – Živi mrtveci, ki so jo za Fox International Channels zasnovali v agenciji Imelda Ogilvy.

V kategoriji outstanding obveščanje in ozaveščanje so se za nagrade potegovale akcije s področja kulturnih, športnih in ostalih dogodkov, družbeno odgovornih akcij ter kampanje vladnih in nevladnih organizacij potegovala za priznanje. Med 145 deli je priznanje v tej kategoriji prejela kampanja Slovenski klasiki v stripu, ki je vključevala 53 različnih strani stripovskih izdaj različnih avtorjev, naročnik Stripburger – Forum Ljubljana.

Zmagovalna dela najdete tukaj.