• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Na Magdaleni letos štiri nove tekmovalne kategorije

Tudi letos se bo večji del festivala mladih kreativcev Magdalena odvijal v mariborskem Narodnem domu.

Foto: Matej Kristovič

Mednarodni festival kreativne komunikacije Magdalena bo tudi letos potekal v Mariboru, in sicer od 21. do 23. maja. Mladi ustvarjalci z vsega sveta lahko preko spletne strani www.magdalena.org prijavljajo svoja dela v 11 tekmovalnih kategorij, zadnji rok za prijavo del pa je 27. april.

Festival Magdalena v okviru tekmovalnega programa letos ponuja štiri nove tekmovalne kategorije. Poleg obstoječih tekmovalnih kategorij (tiskani oglasi, zunanji mediji, mali promocijski materiali, film, interaktivno, eksperimentalno in logotipi) bodo ustvarjalci, mlajši od 30 let, letos lahko predstavili tudi svoja dela s področij oblikovanja knjig, oblikovanja časopisov in revij, oblikovanja ovitkov za CD-je in tipografije.

Prijavljena dela bo tudi letos ocenjevala mednarodna žirija, v kateri so predsednik žirije Ian Willingham (grafični oblikovalec, bivši direktor D&AD iz Velike Britanije), španski medijski strateg Gonzalo Brujo, indijski arhitekt Karthik Achary, ruski produktni oblikovalec Artemy Lebedev, grafični oblikovalec Vladan Srdić in hrvaški tipograf Nikola Djurek.

Vsa dela, prijavljena v tekmovalni del, bodo razstavljena v različnih razstaviščih v Mariboru v času festivala in po festivalu do 20. junija 2009. Prijavljene kreativne rešitve se bodo tudi letos potegovale za zlate modrce in glavno nagrado Magdalena ter posebne nagrade v okviru festivala.