• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Letos na Magdaleni skoraj 400 prijavljenih del

Na mednarodnem festivalu kreativnih komunikacij Magdalena se bo letos predstavilo 393 kreativnih rešitev mladih prijaviteljev iz 12-ih držav.

Foto: Matej Kristovič

V četrtek, 21. maja, se bo z otvoritvijo ob 20. uri pred Umetnostno galerijo Maribor začel 11. Mednarodni festival kreativnih komunikacij Magdalena. Na letošnjem festivalu se bo predstavilo 393 kreativnih rešitev mladih prijaviteljev iz 12-ih držav, poleg razstave prijavljenih del pa organizatorji letos pripravljajo še razstavo del študentov oblikovanja iz Španije in Rusije, razstavo Camera obscura ter, v sodelovanju z Umetnostno galerijo Maribor in Muzejem sodobnih umetnosti na Reki, retrospektivno razstavo v ZDA delujočega hrvaškega oblikovalca in ilustratorja Mirka Ilića.

Do sobote, 23. maja, se bo v okviru Magdalene odvila tudi vrsta predavanj, delavnic in predstavitev domačih in tujih umetnikov in strokovnjakov s področja oblikovanja, marketinga in vizualnih komunikacij.

Že teden dni pred uradno otvoritvijo festivala se je v Mariboru začel prvi dogodek v okviru festivala - prva mednarodna delavnica oblikovanja interakcij z naslovom Možgani na delu / Brain working. Rezultate delavnice bodo koordinatorji in udeleženci predstavili na javnih predstavitvah v torek 19., sredo 20. in četrtek, 21. maja, popoldne v centru Maribora.