• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Zlati boben: Se vidimo jeseni 2021!

Mednarodnega festivala kreativnosti Zlati boben letos ne bo. Organizator, Slovenska oglaševalska zbornica (SOZ), je že napovedal termin v letu 2021, in sicer bo festival med 13. in 15. oktobrom 2021. Takrat naj bi se dogodek predstavil tudi v drugačnem formatu.

 K odločitvi organizatorja, da festival raje prestavijo na naslednje leto, naj bi prispevala negotovost glede prihodnjih ukrepov na področju organizacije množičnih dogodkov. Zaradi tega kot tudi povratnih informacij zainteresirane javnosti so presodili, da je preložitev dogodka na drugo leto najboljša možnost za vse deležnike.

Mojca Briščik, predsednica festivala in izvršna direktorica Slovenske oglaševalske zbornice, poudarja, da je festival v preteklih letih že premagal številne majhne in velike izzive, a s tako velikim, kot je zdajšnji, se še niso soočili. »Pandemija in njen vpliv na naša življenja nas je presenetil, sočasno pa gre tudi za dragoceno priložnost za preoblikovanje panoge. Morda je čas, da premaknemo perspektivo in ponovno odkrijemo osnovne vrednote, ki smo jih izgubili. Kot je pokazal čas, so ljudje na prvem mestu. Brez njih ni kampanj in nagrad,« je še povedala Briščikova.