• Facebook
  • Twitter
  • RSS

WEBSI Spletni prvaki 2020: Koronavirus spodbudil največ prijav do zdaj

Tekmovanje WEBI Spletni prvaki letos ne le, da ni odpadlo, temveč beleži celo rekordno število prijavljenih projektov. Največje število prijav je v novi kategoriji »digital proti koronavirusu«.

»Če kdaj, potem je prav letos čas, da se 'digital' izkaže«

WEBSI Spletni prvaki je ena od izjem med oglaševalskimi tekmovanji v Sloveniji, ki so v bila večinoma prestavljena na jesen ali za letos povsem odpovedana. Kot je za MM povedal direktor projekta Matija Škof, je letošnja izvedba za organizatorje tako komunikacijski kot tudi organizacijski izziv. Razglasitev epidemije v Sloveniji je namreč sovpadal s časovnico odprtja prijav v tekmovalni del. »'Bad timing' bi lahko rekli. A smo si bili v ekipi enotni, da če kdaj, potem je letos čas, da se 'digital' izkaže. Delali smo vse kot načrtovano, le h komunikaciji smo dodali 'ostani doma' in pozvali k oddaji projektov od doma. Priznati je treba, da nam je šlo na roko tudi omejevanje ukrepov in normalizacija razmer ter pozitivno ozračje, ki je kmalu sledilo. Očitno smo postopali pravilno, saj letos beležimo rekordno število prijavljenih projektov,« je zadovoljen Škof.

Letos je tako v tekmovanje WEBSI Spletni prvaki prijavljenih 142 projektov, lansko leto pa jih je bilo 124. Leta 2018 so jih zabeležili 105, leta 2017 pa 103. Podobno veliko povečanje prijav so zabeležili med letoma 2015 in 2016, in sicer z 98 na 123. »Letošnji zmagovalec je seveda kategorija digital proti koronavirusu, kjer je prijavljenih preko 20 projektov. Sledita kategoriji spletna mesta in, zanimivo, turizem. Preostale prijave so se med druge kategorije porazdelile bolj ali manj enakomerno,« pojasnjuje Škof.