• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Dva milijona evrov investicije za Piano Media

Ponudnik nacionalnih sistemov naročnin na spletne vsebine medijskih založnikov v Evropi Piano Media bo dobil investitorja.

Ponudnik nacionalnih sistemov naročnin na spletne vsebine medijskih založnikov v Evropi Piano Media bo dobil investitorja. Sklad 3TS Capital Partners Technology naj bi v družbo vložil dva milijona evrov.

Investirana sredstva bodo porabljena za širitev trgov naročniškega sistema Piano, za globalno pridobivanje partnerjev in razvoj programske opreme, povečanje aktivnosti na področju trženja in za utrjevanje pozicije Piana kot mednarodno vodilnega strokovnjaka na področju ponudbe sistemov za plačljivi dostop do spletnih vsebin.


3TS navaja, da sta glavna razloga za investicijo Pianov potencial rasti in dobro vodenje družbe. »3TS cilja na investicije v hitrorastoča podjetja v srednji in vzhodni Evropi, in Piano Media je v središču naše pozornosti zaradi potencialno globalnega trga,« je povedal Pekka Mäki, upravitelj in partner 3TS.

Tomáš Bella, izvršni direktor družbe Piano Media, je dodal: »neposredna zagonska sredstva v višini 300.000 evrov, ki smo jih pridobili v letu 2011, so nam omogočila zagon sistema v dveh državah in potrditev, da Pianov model deluje. Ta nov korak je usmerjen v rast in širjenje Piana – pomagal bo pospešiti širitev, pridobivanje novih vrhunskih kadrov, okrepitev tržnih aktivnosti, širitev prodajnih kanalov in izboljšanje naše programske opreme.«