• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Madresu oblikovalska nagrada REGPAK

Slovenska blagovna znamka naravne kozmetika Madres je dobitnica nagrade za najboljšo embalažo v regiji Adriatik Regpak 2018.

Embalaža je v celoti delo slovenskih avtorjev in proizvajalcev. Nagrado je na podelitvi v Zagrebu sprejela Marjeta Drešar, ustanoviteljica blagovne znamke Madres. Kot je povedala za Marketing magazin, je nagrada je v podjetju utrdila zavest, da je z »eko« dizajnom in tovrstnim pristopom do embalaže na pravi poti. Hkrati nagrada daje navdih za nove zgodbe, pod katere se bo podpisal Madres.

»Izredno smo ponosni in veseli, da je našo vizijo potrdila z nagrado za najboljšo embalažo v regiji Regpak 2018 mednarodna komisija. Veseli nas, da smo v tako obsežni in kakovostni konkurenci dobili nagrado Regpak 2018, saj smo več kot uspešno dosegli kriterije ocenjevanja, kot so izvirnost, inovativnost, informativnost, komunikativnost, tehnično dovršenost, ergonomičnost in ekološkost.«

Naravna kozmetika Madres se je s serijo dezodorantov javnosti prvič predstavila v začetku leta 2018. S svojo celostno podobo blagovna znamka Madres predstavlja enotno zgodbo, ki po besedah sogovornice v prvem stiku ustvari poseben vtis, vtis organskosti in trajnostnega razmisleka.

»Zato je naša embalaža razgradljiva in tako okolju prijazna, izdelek pa naraven in uporabniku prijazen. Celostna podoba blagovne znamke Madres je usklajena z vizijo podjetja, torej jasna, okolju prijazna,sodobna, a hkrati brezčasna. Embalaža z dizajnom komunicira minimalizem.«

V ožjem izboru za nagrade REGPAK je bilo 26 izdelkov iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Makedonije in Srbije. Zmagovalci so neposredno nominirani za prestižno nagrado za najboljšo embalažo na svetu Worldstar, ki jo že več kot 50 let podeljuje Svetovna organizacija za embalažo (WPO).

Nagrade REGPAK organizatorji podeljujejo z namenom spodbujanja in nagrajevanja proizvajalcev, oblikovalcev in uporabnikov embalaže, ki so pomembno sredstvo zaščite, identifikacije in promocije izdelkov. Organizatorji želijo s tem uvesti nove standarde v industriji embalaže in spodbujajo stroko, da se odziva na sodobne globalne izzive.