• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Kaj je popolno okolje?

Siemens in Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) sta razpisala natečaj za najboljšo fotografijo na Instagramu s sloganom #CreatingPerfectPlaces. Rdeča nit natečaja je vizija »popolnega prostora« in potencial tehnologij za izboljšanje našega vsakdanjega življenja. Prijave so odprte do 17. avgusta 2018.

Natečaj izhaja iz dejstva, da ljudje 90 odstotkov časa preživimo v zgradbah. V njih se rodimo, izobražujemo, živimo, rekreiramo in delamo. Zato organizatorji pričakujejo in si prizadevajo za fotografijo, ki bo izpostavljala pomen inovacij, uporabo pametnih tehnologij, interdisciplinarni pristop ter osredotočenost na človeka kot najpomembnejši vidik pri oblikovanju popolnih okolij za bivanje in ustvarjanje.

Kot je za MM povedala Nataša Celec, vodja marketinga v MAO, je v Muzeju je še vedno na ogled razstava arhitekta Stanka Kristla, ki pravi, da je odnos do prostora za vsako živo bitje prvobitnega pomena. Kristl tudi verjame, da vsi ljudje v sebi nosimo spomin na prostor, ki je povezan z doživljanjem prostora še nerojenega otroka ter zgodnjo otroško željo po raziskovanju okolja. V iskanju humanega in odličnega v arhitekturi Kristl v ospredje postavlja človeka. Verjame, da dobro oblikovan prostor lahko vzgaja, zdravi, plemeniti in osrečuje.  

»In v tej točki smo našli pravega partnerja in sponzorja,  družbo Siemens, ki vnaša v svoje delo inovacije, pametne tehnologije in stremijo k takemu prostoru, ki bo izboljševalo naše vsakdanje življenje. In ravno to želimo spodbuditi pri (mladi) strokovni javnosti, da pokaže svoje razmišlljanje, videnje kaj je njihovo popolno okolje oziroma prostor za ustvarjanje in bivanje. Instagram pa zato, ker je to najboljši medij preko katerega bodo s fotografijo pokazali svoj odnos do prostora,« pravi sogovornica.

Natečaj je namenjen mladim arhitektom, oblikovalcem, fotografom in drugim ustvarjalcem, ki delujejo na področju oblikovanja bivalnih in delovnih okolij.

Za sodelovanje na natečaju objavljeno fotografijo označi s ključnikom #CreatingPerfectPlaces.

Več si lahko preberete tukaj.