• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Opazili smo: Prvoaprilska šala z resnim namenom

»Ponosno oznanjamo, da smo s Studiom 360 zmagali na natečaju za oblikovanje nove zastave EU!« je v objavi zapisal oblikovalec Vladan Srdić. A EU nima ne nove zastave niti ni razpisala natečaja, temveč je končni izdelek po Srdićevih besedah resna »potegavščina«.

Srdić je ob najavi potegavščine povedal, da se je zaradi trenutne politične krize v EU Svet Evrope končno odločil za potrebne ukrepe. »Glede na to, da so zadnje raziskave v vseh državah članicah pokazale povečano nezaupanje v sposobnost ukrepanja, je Evropski parlament glasoval za spremembo zastave in imena unije v Evropsko unijo Evropskih unij (EUEU). Po prvih uradnih izjavah in obsežni analizi FYP bo ta preobrazba splošno sprejeta in bolj resnična kot kdaj koli prej.«

»Projekt je prvoaprilska šala z resnim namenom in obenem svarilo, v katero smer žal pluje naša modro-rumena ladja. Gre za idejo, ki bo v kratkem objavljena v reviji Mladina (Proglas) in smo jo premierno uporabili na bolj kreativen način,« je za MM povedal Vladan Srdić.