• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Rdeča pika tudi za oblikovalko Bojano Fajmut

Slovenska grafična oblikovalka Bojana Fajmut je med prejemniki letošnje oblikovalske nagrade Red Dot, ki jo je dobila za svoj projekt Waniac, vinski adventni koledar za pokušino vin.

Letos je 24-članska mednarodna žirija za nagrade rdeča pika v kategoriji oblikovanja blagovnih znamk in komunikacij ocenila 8.697 prispelih del iz 54 držav in od tega jih je prestižno priznanje osvojilo 9 %. Med njimi je tudi oblikovalka vizualnih komunikacij Bojana Fajmut z ekipo, v kateri so še Petra Rutar, Klemen Teran, Katarina Hudson, Anja Černe, Dolores Kirhmaje in Tina Perko.

Promocijsko orodje za butične vinarje

Ko je Fajmutova iskala nove promocijske in prodajne kanale, je prišla do ideje o platformi, ki bi združevala proizvajalce in ljubitelje vin. Nastal je Waniac, vinski adventni koledar za pokušino vin, ki je promocijsko orodje za 24 butičnih malih vinarjev iz Slovenije. »Na ta način lahko uporabnik oziroma pokuševalec vin preko platforme postopoma sprejema informacije o vinu. V 24-ih dneh, kolikor traja adventni čas, približno 15 minut na dan v udobju svojega doma degustira vina iz koledarja. S tem se uči in spoznava vse komponente, ki so pomembne pri degustiranju vina,« pravi oblikovalka. Waniac omogoča uporabniku tudi interaktivno sodelovanje, saj lahko preko aplikacije stopi v stik z drugimi uporabniki in jim sporoči, kakšno se mu je zdelo vino, ki ga je tisti dan degustiral.

Podelitev nagrad, na kateri bodo razglasili tudi prejemnika velike nagrade (Red Dot Grand Prix) in nagrade za študente (Red Dot Junior), bo 1. novembra 2019 v Berlinu.