• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Nemška nagrada za oblikovanje arhitekturi interierja Triglav Lab

Nemški svet za oblikovanje (German Design Council) je danes razglasil dobitnike prestižnih nemških nagrad za oblikovanje, German Design Awards. Z njimi izjemne oblikovalske projekte nagrajujejo že od leta 1969, med nagrajenci v kategoriji odlična arhitektura (Excellent Architecture) pa je letos tudi interier centra Triglav Lab.

Digitalni center Triglav Lab je Skupina Triglav v pritličju svoje poslovne stavbe v bivši veleblagovnici Slovenijales v Ljubljani odprla marca lani. Izvedbo in opremo večfunkcijskega prostora, ki fizični svet povezuje z digitalnim doživetjem in obiskovalcem omogoča interaktivno izkušnjo z znamko, so zaupali oblikovalcem oblikovalske agencije Gigodesign in arhitektom iz biroja Triiije arhitekti. Triglav Lab je zasnovan kot center inovacij, ki omogoča neposredno izkušnjo uporabnika z naprednimi pametnimi rešitvami. S celovitostjo in enostavnostjo digitalne izkušnje sklepanja zavarovanja seznanja uporabnike, ki uporabe spleta sicer niso vešči. Predvsem tistim bolj pogumnim in radovednim ponuja interaktivne virtualne izkušnje vožnje, smučarskih poletov, potresa in prometne nesreče, prek katerih lahko preverijo svoje reakcije in se naučijo pravilnih odzivov na nevarne situacije.

»Triglav Lab pod eno streho združuje vse štiri družbe Skupine Triglav in tako ponuja enotno izkušnjo z znamko, ki jo sodobni uporabnik pričakuje. Obenem nam služi kot center za razvijanje in testiranje rešitev za izboljšanje uporabniške izkušnje in pomembno komunikacijsko orodje znamke. Veseli in ponosni smo, da so odličnost projekta, ki se kaže v dobrem odzivu uporabnikov, prepoznali tudi mednarodni strokovnjaki,« je novico o nagradi komentirala Tjaša Kolenc Filipčič, direktorica Službe za marketing v Zavarovalnici Triglav.

Prostor Triglav Laba se razprostira na površini okoli 300 kvadratnih metrov. Modularna rešitev tribun omogoča izvedbo delavnic z manjšimi skupinami, poleg glavnega prostora so na voljo tudi trije prostori, opremljeni tudi s tehnologijo za video konferenco. V času od odprtja je bilo v centru organiziranih skoraj 300 dogodkov, seminarjev in drugih izobraževanj. »Načrtovanje fizičnega prostora za digitalne izkušnje je svojevrstno protislovje. A le na prvi pogled. Sodobni uporabniki namreč svoje izkušnje ne ločujejo na digitalno in analogno, virtualno in resnično, pomemben je celoten splet. Temu smo sledili tudi pri zasnovi in opremi prostora. Izvirna zasnova z odprtim tlorisom, ki jo je predvidel že avtor, arhitekt Milan Mihelič, izkušnjo sodobnosti in prehodnosti še poudarja,« je prostor opisal Luka Stepan, partner in kreativni direktor v Gigodesignu.

Triglav Lab je bil nagrajen tudi že lani na Mesecu oblikovanja, v organizaciji Zavoda BIG, kjer je prejel nagrado BIG SEE INTERIOR DESIGN AWARD 2018.