• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Opazili smo: Nika Zupanc oblikovala očala za Morelo

Priznana slovenska oblikovalka Nika Zupanc je v sodelovanju z optiko Morela oblikovala okvirje za očala, sočasno pa je oblikovala tudi Morelino trgovino z očali v ljubljanskem Cityparku.

Kot pravijo v Moreli, Nika Zupanc ni le izjemna oblikovalka, ki se igra s tehnologijo in inovacijo, funkcijo in fineso, svobodo in restrikcijo, kot mačka s klobko; po njihovih besedah je svetovno iskana oblikovalka z najbolj odprtimi receptorji za vse, česar se ne da izgovoriti. »Njeni oblikovalski kosi govorijo jezik čustev, a hkrati žarijo v svoji natančno disciplinirani formi. Okvirji Morela by Nika Zupanc so logična posledica razvoja Moreline filozofije, empatične skrbi za vid, za vidno razliko, za vidno bolj uspešno vživljanje v vlogo tistega, kar smo si želeli postati. Ročno izdelani iz najprestižnejših materialov v priznanih italijanskih delavnicah so popolna intuitivna podpora projekciji vaše osebnosti,« v Moreli opisujejo sodelovanje z Zupančevo.

Linije očal spominjajo na avtomobilske »obline«

Celoten koncept in zgodbo, povezano s predstavitvijo kolekcije, pa tudi predstavitveno in prodajno spletno stran, so zasnovali v oblikovalskem studiu Kabinet 01, o katerem smo pisali v prejšnji številki MM-a. »Ideja, da povežemo Nikine subtilne linije sklasičnimi elegantnimi avtomobili, ni naključna, kajti njene linije očal dejansko spominjajo na te zapeljive obline.Njena ikonična sončna ali korekcijska očala 'nosijo' tudi značilno filmsko atmosfero in zdi se nam, da smo zelo dobro ujeli občutja celote,« so v Kabinetu 01 povedali za MM. Dodajajo, da greza elegantne izdelke na meji med disciplinirano klasiko in sodobnim prepletom raznoterih stilskih idealov.

»Pri izvedbi fotografij smo sodelovali z vrhunskima studijskima fotografoma, Klemnom Ilovarjem in Tilnom Sepičem, ki sta očala posnela na ravni, kot to počnejo velikani modne industrije. Za portrete z očali pa smo k sodelovanju povabili izkušenega mojstra modne fotografije Fulvia Grisonija. Nika Zupanc je bila seveda umetniška direktorica, ki je potrjevala vse podrobnosti,« pravi Jan Jagodič, lastnik, ustanovitelj in umetniški direktor v Kabinetu 01.