• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Revija Študent z novo uredniško zasedbo

Revija Študent ima odslej kar tri nove urednike. Mija Ivančič je urednica spletnega portala Student.si, Katja Stojić urednica revije Študent, Žiga Kastelic pa urednik za optimizacijo vsebin.

V podjetju Nevtron & Company so si s celovito prenovo revije Študent na začetku leta 2018 zadali cilj ustvariti poligon za izpopolnjevanje mladih na področju medijev. V zadnjih dveh letih so tako že v celoti preobrazili revijo, spletni portal in ekipo ter ponudili priložnost soustvarjanja številnim mladim.

Mija Ivančič, študentka italijanskega jezika in književnosti ter primerjalne književnosti in literarne teorije na Filozofski fakulteti UL, je nadomestila Tajdo Koblar na položaju urednice spletnega portala Student.si. Odgovorna bo za načrtovanje in objavo spletnih vsebin ter koordinacijo več kot desetih novinarjev. V svojem tričetrtletnem obdobju kot novinarka portala je poleg številnih napisanih člankov ekipo navdušila z nizom idej na področju organizacije in vodenja ekipe novinarjev, kar bo lahko zdaj uvedla tudi v praksi.

Katja Stojić, študentka podiplomskega študija komuniciranje in mediji na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem, je tudi mlada avtorica, ki se je povzpela v vlogo urednice revije Študent. Na tem položaju je po dveh letih zamenjala urednika Matjaža Lesjaka. Z nekaj objavljenimi ter številnimi prebranimi knjigami in njihovimi recenzijami na svojem blogu bo to revijo z dvaindvajsetletno tradicijo povzdignila na še višjo vsebinsko raven, menijo v podjetju.

Žiga Kastelic, študent zgodovine in sociologije na Filozofski fakulteti UL, pa je prevzel novoustvarjeno mesto urednika za optimizacijo vsebin (SEO). Kot novinar, ki je za portal Student.si v kratkem času prispeval številne članke, je pridobil pomembne izkušnje tudi pri njihovi optimizaciji. »Zdaj se bo tega lotil še s tehničnega vidika, s čimer bo izboljšal učinek in dolgotrajno vrednost člankov, objavljenih na portalu,« so še sporočili iz revije Študent.