• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Mojca Briščik ostaja izvršna direktorica SOZ

Upravni odbor (UO) Slovenske oglaševalske zbornice (SOZ) je mandat izvršne direktorice v prihodnjih štirih letih drugič zaupal Mojci Briščik. Drugi mandat ji je začel 1. aprila 2020.

Kot je UO zapisal v obrazložitvi, je svojo odločitev v prvi vrsti oprl na doseganje zastavljenih ciljev v preteklih štirih letih ter »nujno zagotavljanje kontinuitete pri zaključevanju reorganizacije SOZ in projektov, ki potekajo pod njenim okriljem«, še posebej  s ciljem, da se zagotovi  vzdržno financiranje SOZ v daljšem, vsaj  srednjeročnem obdobju.

»S ciljem torej, da se vzpostavijo pogoji, ki bodo omogočili tudi širitev dejavnosti zbornice zlasti na področju zagotavljanja dodane vrednosti članstva v SOZ, večje osredotočenosti na iniciative na področju razvoja stroke in samoregulative dejavnosti v najširšem pomenu, kar se bo odražalo tudi v rasti ugleda SOZ v vseh relevantnih javnostih ter širšem prepoznavanju zbornice kot osrednje stanovske organizacije s strani vseh deležnikov, tudi države. Glede na aktualno situacijo bo zagotavljanje vzdržnega financiranja SOZ med najpomembnejšimi izzivi tudi v letih 2020/2021,« pojasnjujejo.