• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Gregor Pilgram je novi generalni direktor Generali Avstrija

Gregor Pilgram, dozdajšnji glavni finančni direktor zavarovalnice Generali za Srednjo in Vzhodno Evropo, je napredoval na položaj generalnega direktorja Generalija v Avstriji.

Foto: Črt Piksi

»Kot novi generalni direktor Generali Avstrija se še posebej veselim sodelovanja z vsemi kolegi in oblikovanja prihodnosti Generalija kot vseživljenjskega partnerja za vse stranke in zaposlene. Skupaj lahko še okrepimo svoj položaj na avstrijskem zavarovalnem trgu!« je na svojem profilu na LinkedInu zapisal Pilgram.

Gregor Pilgram je bil od leta 2013 glavni finančni direktor družbe Generali CEE s sedežem v Pragi. Skrbel je za finančno uspešnost in strateški razvoj desetih držav Srednje in Vzhodne Evrope v holdingu Generali CEE. Pred tem je bil pet let predsednik uprave zavarovalnice Generali Slovenija in predsednik nadzornega sveta Generali Hrvaška.

Svojo kariero je sicer začel leta 1999 kot strokovnjak na oddelku kontrolinga v slovenskem Generaliju. V naslednjih letih je delal kot vodja notranje revizije in finančni direktor. Leta 2008 je postal direktor podjetja, julija 2013 pa je bil imenovan za finančnega direktorja in je postal član upravnega odbora holdinga Generali CEE. Med svojim delovanjem v Sloveniji je bil član številnih združenj, vključno z upravnim odborom Združenja Manager. To mu je leta 2010 podelilo nagrado za mladega menedžerja leta.