• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Po (spletnih) nakupih v Merkur

Pomlad je čas, ko opravkov na vrtu in v okolici hiše ne zmanjka. V Merkurju so poskrbeli, da boste tudi v času samoosamitve lahko kupili vse, kar potrebujete za prenovo in urejanje vrta, balkona in doma.

Čeprav so oddelki trgovin z izdelki za vrt in kmetijstvo odprti kot običajno, se veliko ljudi vseeno raje zadržuje doma, na kar so se v Merkurju prilagodili na različne načine. Skoraj »čez noč« so se morali iz fizičnega trgovca v segmentu »naredi si sam« preleviti v spletnega trgovca. Na njihovi spletni strani lahko tako kupci izbirajo že med več kot 60.000 izdelki. »Več kot 25.000 izdelkov na spletu je objavljenih s košarico, tako da jih lahko kupci s klikom naročijo z dostavo na dom. Za nakup preostalih izdelkov, kjer spletne košarice v tako omejenem času ni moč pripraviti ali narava izdelka ne omogoča spletnega nakupa, pa smo omogočili, da se na spletni strani klikne na ikono za povpraševanje, preko katere individualno obdelamo vsako prošnjo. Nato pripravimo ponudbo v najbližjem trgovskem centru, po plačilu predračuna pa naročeno dostavimo na dom,« pravi Lidija Rakuša, direktorica marketinga v Merkurju.

Pokličete in prejmete na dom

Izdelke, ki jih v spletni trgovini ni mogoče naročiti, saj narava izdelkov ne omogoča spletnega nakupovanja (npr. izdelki za gradnjo), lahko naročite preko telefona (na telefonski številki 080 88 01) ali elektronske pošte info@merkur.si. »S takšnim načinom naročanja smo vseeno odgovorili kupcem na njihovo povpraševanje, česar jim preko spletne prodaje v tako kratkem času ne bi mogli. Ta del prodaje je namenjen tudi tistim, ki se na spletno nakupovanje ne morejo privaditi ali pa niti nimajo možnosti, da bi se,« je za MM še povedala Lidija Rakuša, ki pravi, da tudi pri tem kanalu beležijo izjemno veliko povpraševanje. Dodaja, da se je spletno nakupovanje v času krize zelo povečalo in iz dneva v dan le še narašča: v času od 16. marca 2020 do danes se je število naročil povečalo že za devetkrat. Največ povpraševanja je bilo po notranjih barvah, zaščiti lesa, semenih in čebulnicah, pa tudi po zamrzovalnikih, hladilnikih in pralnih strojih, ugotavljajo v Merkurju.

Naročite lahko tudi sadike

Ker se v tem času ljudje vse bolj zavedajo pomena samooskrbe, vam Merkur po novem na dom dostavi tudi sadike in vse za vrt. Naročite lahko vrtnine, sadje in jagodičevje ter dišavnice, pa tudi okrasne rastline, trajnice, semena, zemljo in gnojila – skratka, vse, kar potrebujete, da bo vaš vrt lep in cvetoč, hkrati pa boste na njem pridelali tudi kaj, s čimer boste v prihodnjih mesecih popestrili svoj jedilnik.