• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Tudi mala podjetja se prebujajo

»Sreča spremlja pogumne,« pravijo v podjetju Datalab in pojasnjujejo, kako izbrati poslovni program za podjetniške začetnike.

V Datalabu ne verjamejo, da bo imela trenutna situacija le negativne posledice na gospodarstvo, saj so prepričani, da bo prišlo tudi do novih poslovnih idej in novih začetkov. Sreča pač spremlja pogumne, kot pravi pregovor. »In prav njim, novim in svežim podjetnikom, svetujemo, naj že od samega začetka svoje poslovanje strukturirano in centralno vodijo v enem samem programu,« pravijo. Pri tem izpostavljajo svoj spletni poslovni program PANTHEON WEB light, ki vsebuje vse, kar potrebuje malo oz. novo podjetje. S tem bo njihovo poslovanje ne le zakonito, saj bodo vsi računi tudi davčno potrjeni, temveč ga bodo imeli tudi ves čas pod nadzorom. »S tem bodo podjetja ohranila osnovno poslovno higieno, torej pregled nad poslovanjem,« so prepričani v Datalabu.

Zakaj je pomembno voditi evidenco aktivnosti podjetja v poslovnem programu?

·      Ker tako poslujete v skladu z zakonom. Ko v program uvozite digitalni certifikat, je vsak vaš izdan račun tudi davčno potrjen.

·      Ker vsak račun pripravite hitro in preprosto. Program podatke o kupcih in dobaviteljih samodejno uvozi iz seznama podjetij na AJPES-u, zato ni mogoče, da bi se pri pripravi računa zmotili.

·      Ker si olajšate izmenjavo dokumentov z računovodjo. Preko programa računovodji lahko pošljete vso potrebno dokumentacijo, s tem pa prihranite čas in denar, ki bi ju v nasprotnem primeru namenili za tisk dokumentov, poštne znamke, ovojnice, stanje v vrsti pred poštnim okencem in pošiljanje.

·      Ker v vsakem trenutku spremljate glavne kazalnike uspešnosti poslovanja. V hipu boste imeli pregled na izdanimi računi, seznami strank in drugimi ključnimi podatki. 

·      Ker imate izdelke vedno preštete in zavedene, enostavno vodite zalogo, ki se ob izdaji računa samodejno zmanjšuje.

·      Ker lahko potne naloge ustvarjate hitro in enostavno, obenem pa kar preko spleta.

Začetki v poslovnem svetu so težki. Stroške vodenja poslovanja si lahko znižate tako, da uporabljate spletni poslovni program PANTHEON Web Light brezplačno do 31. avgusta 2020.